Fehrjk s enzimek
Fehrjk, -zsrok, -sznhidrtok, -nvnyi rostok lebontshoz szksges enzimek hinya szemlyenknt eltr mdon. Ez tovbb fokozdik vitaminok, svnyi anyagok, nyomelemek hinyval. Mindezeket valahogyan ptolni kell, klnben nincs teljes gygyuls. Nincs kt azonos egyn, aki egyformn reaglna az elfogyasztott telekre. Ami egyeseknek alig megemszthet, ugyanaz msoknak semmi klnsebb problmt nem okoz mindaddig, mg van elegend enzimtartalkuk.
Enzimterpia
Nemcsak arrl van sz, hogy a bizonyos enzimkivonatokat fogyasszunk, hanem arrl is, hogy lnyeges tpllkozsi vltozst vezessnk be. Minden egyn klnbzik abban, hogy milyen s mennyi szksges fehrje-, zsr-, sznhidrtlebont enzimeket tud ellltani. Dr. Loomis kidolgozott egy 24 rs vizeletanalzist annak eldntsre, hogy milyen tkezsi stressz-faktoraink vannak. Ez alapjn tudnak ajnlatot tenni az trendmdostsra, hogy milyen kiegszt enzimkivonatokat tancsos szedni. Ez a terpia cskkenteni hivatott az tkezsi stresszt, feljavtja az emsztst, ezltal tkletesebben lebontott tpanyagokkal lt el, segti a blmkdst, kevesebb toxin termeldik, javtja az immunrendszert, cskkenti a gyulladst, segti a vitaminok, svnyi elemek felszvdst. Minl idsebb valaki, annl fontosabb az enzimterpia szerepe.
Ahogy dr. Howell vallotta, a mellkhatsok nlkli nvnyi enzimkivonatok nemcsak az egszsg s hossz let szmra fontosak, hanem ez egy letbiztosts is a betegsgek ellen.
Az els s legfontosabb szempont az egszsges tkezs meghatrozshoz, hogy az illet egyn a sajt maga szmra fontos s nlklzhetetlen enzimeket megkapja a megfelel mennyisgben, amikor azokra szksge van. Az enzimkutatk szinte kivtel nlkl arra a megllaptsra jutottak, hogy az telek legalbb 75 %-a nyers, hkezelsmentes tel kell, hogy legyen, amit szksg esetn tovbbi enzimkivonatokkal is ki lehet/kell egszteni. Ennek hinyban a szervezet, ha egyltaln kpes r, knytelen mshonnan elvonni enzimeket. Pldul a test sajt funkcijaitl s helyeirl von el metabolikus enzimeket az emsztsbe. Ezltal gyengl az immunrendszer, az regeds folyamata ltszlag felgyorsul, betegsgeknek teszi ki a legyenglt testet. A tl sok s tbbnyire ugyanolyan ftt/slt tel vtizedek sorn teljesen kimerti a testet. A krnikus degeneratv betegsgek valjban slyos enzimhiny miatt tudtak megjelenni a legyenglt szervezetben.
A ngy legfontosabb enzimhiny kategria:
Az enzimek a legkevsb hellenll tpanyagok. Minden tel, amit tartsan felmelegtettek fokrl fokra elveszti enzimtartalmt, vitaminjainak, tprtknek dnt hnyadt, a fehrjk eldeformldnak, az tel lettelenn vlik s a szervezet szmra mrgez szervetlen savak keletkeznek. Ez a deformci mr kb. 47 C-tl kezdve jelentkezik, ami mg langyos felmelegtsnek sem nevezhet. Ugyangy enzimhinyos vagy teljesen enzimmentes minden sugrkezelt, konzervlt, vagy pasztrizlt, prolt, brmilyen hhatsnak kitett, legfkppen a mikrohullm st ltal hkezelt, de mg a fagyasztott telek is. Mintha az enzimek nmaguk is l egysgek lennnek s meglve ket nem kpesek feladatuk betltsre, mgha ltszlag ugyanolyan kmiai formulk maradtak is (pl. fagyaszts, sugrkezels, vagy fstls utn).
|