ÉLELMISZEREK ANYAGHÁNYADA
Vércsoportos táplálkozáshoz
Jelölések: J=Jótékony, S= semleges, K=Káros a szervezetre
1/. Húsadagok:
Férfiak heti: 12 – 18 dkg, / heti 3 alkalomra: 4 – 6 dkg, Napi: 2 – 3 dkg
Nők és gyerekek heti: 6 – 14 dkg/ heti 3 alkalomra: 2 – 4 dkg, Napi: 2 – 3 dkg.
2/. Halak és tengeri állatok:
Férfiak heti: 12 – 18 dkg, / heti 3 alkalomra: 4 – 6 dkg, Napi: 2 – 3 dkg.
Nők és gyerekek heti: 6 – 14 dkg, / heti 3 alkalomra: 2 – 4 dkg, Napi: 2 - 3 dkg.
3/. Tejtermékek és tojás:
Tojás módjával fogyasztható!
Alkalom/hét: 3 – 6 db.
Tejtermékek:
Férfiak heti: 12 – 18 dkg, / napi: 2 – 3 dkg.
Nők és gyerekek: 6 – 14 dkg, / Napi: 2 – 3 dkg.
Sajtok:
Férfiak 9 dkg,
Nők és gyerekek: 6 dkg.
4/. Babfélék és hüvelyesek:
Adag: alkalmanként 1 csésze, száraz
5/. Diófélék és olajos-magvak:
Diófélék: 1 – 2 evőkanálnyi,
Olajos-magvak: maroknyi.
6/. Gabona magvak és keményítők:
Adag:1/2 csésze száraz gabona-magvak vagy tészták.
1 zsemle, vagy 2 szelet kenyér
7/. Zöldségek:
Adag: 1 csésze (főve vagy nyersen).
8/. Gyümölcsök és gyümölcslevek:
Adag: 1 csésze vagy 1 db. Heti 3-5x
Édes az édessel, savanyú a savanyúval társítható,
Együtt a kettő nem ajánlott!
9/. Zsírok és olajok:
Adag: 1 evőkanál
Gyógynövények, fűszerek, ízesítők:
A vércsoportok figyelembevétele ajánlatos!
Kerülni ajánlatos az alábbi ízesítőket:
Aszpartám,
Ketchup,
Ecet, ecettel ne készítsünk ételt,
Worchestershire-szósz,
Ecettel készült mustár,
|