LELMISZEREK ANYAGHNYADA
Vrcsoportos tpllkozshoz
Jellsek: J=Jtkony, S= semleges, K=Kros a szervezetre
1/. Hsadagok:
Frfiak heti: 12 – 18 dkg, / heti 3 alkalomra: 4 – 6 dkg, Napi: 2 – 3 dkg
Nk s gyerekek heti: 6 – 14 dkg/ heti 3 alkalomra: 2 – 4 dkg, Napi: 2 – 3 dkg.
2/. Halak s tengeri llatok:
Frfiak heti: 12 – 18 dkg, / heti 3 alkalomra: 4 – 6 dkg, Napi: 2 – 3 dkg.
Nk s gyerekek heti: 6 – 14 dkg, / heti 3 alkalomra: 2 – 4 dkg, Napi: 2 - 3 dkg.
3/. Tejtermkek s tojs:
Tojs mdjval fogyaszthat!
Alkalom/ht: 3 – 6 db.
Tejtermkek:
Frfiak heti: 12 – 18 dkg, / napi: 2 – 3 dkg.
Nk s gyerekek: 6 – 14 dkg, / Napi: 2 – 3 dkg.
Sajtok:
Frfiak 9 dkg,
Nk s gyerekek: 6 dkg.
4/. Babflk s hvelyesek:
Adag: alkalmanknt 1 cssze, szraz
5/. Diflk s olajos-magvak:
Diflk: 1 – 2 evkanlnyi,
Olajos-magvak: maroknyi.
6/. Gabona magvak s kemnytk:
Adag:1/2 cssze szraz gabona-magvak vagy tsztk.
1 zsemle, vagy 2 szelet kenyr
7/. Zldsgek:
Adag: 1 cssze (fve vagy nyersen).
8/. Gymlcsk s gymlcslevek:
Adag: 1 cssze vagy 1 db. Heti 3-5x
des az dessel, savany a savanyval trsthat,
Egytt a kett nem ajnlott!
9/. Zsrok s olajok:
Adag: 1 evkanl
Gygynvnyek, fszerek, zestk:
A vrcsoportok figyelembevtele ajnlatos!
Kerlni ajnlatos az albbi zestket:
Aszpartm,
Ketchup,
Ecet, ecettel ne ksztsnk telt,
Worchestershire-szsz,
Ecettel kszlt mustr,
|